Resultater baseret på afholdte Beskæftigelsesrettede psykologforløb
Vi har siden 2017 leveret beskæftigelsesrettede psykologforløb til jobcentre.
Borgerne henvises til os fra såvel sygedagpengeindsatser, jobafklaringsforløb, kontanthjælp eller ressourceforløb.
Vores resultater viser, at vi hjælper 84 % af de henviste borgere tilbage i ordinær beskæftigelse.
De resterende 16% af borgerne afklares til enten fleksjob, førtidspension eller yderligere behandling og udredning.
Skriv til Stateras
"*" indikerer påkrævede felter
Evaluering
Ledige fleksjobbere, borger i jobafklaringsforløb, kontanthjælps- og sygedagpengemodtagere
Overordnet set tegner der sig et billede af at korte (4-6 samtaler) individuelle mestringsforløb fører til raskmelding og funktionsbeskrivelserne vi har udført, har bidraget til grundig og hurtig afklaring af borgere i målgruppen for førtidspension og fleksjob.
Borgere sygemeldt fra et arbejde er hjulpet tilbage i arbejde med centrale opmærksomhedspunkter så som psykoedukation således, at risikoen for gensygemelding minimeres, vurdering af arbejdsdygtighed samt etablering af en hensigtsmæssig optrapnings-/fastholdelsesplan med respekt for både borgeres funktionsniveau og arbejdspladsens produktion.
Borgere opsagt i sygemeldingen eller sygemeldt fra ledighed er hjulpet tilbage i a-kasse m.v. med centrale opmærksomhedspunkter så som psykoedukation med henblik på at øge viden om egen udfordringer, vurdering af arbejdsdygtighed og inspiration til et nyt passende job eller jobområde.
Borgere i jobafklaringsforløb er afklaret i forhold til behandlingsbehov, potentiale i forhold til udvikling af funktionsniveau herunder beskrivelse af eventuelle skånebehov og nogle er fulgt i en afklarende praktik.
Kontantjælpsmodtagerne er primært psykoedukeret i forhold til deres udfordringer, skånebehov er afdækket, konkrete jobmuligheder og brancher er afsøgt sammen med borgerne samt rådgivet i forhold til hensigtsmæssig genindtrædelse på arbejdsmarkedet. Nogle af borgerne er på baggrund af tilknytning til arbejdsmarkedet, sygdoms- og behandlingshistorik og det daglige funktionsniveau vurderet i forhold til om genindtrædelse på ordinære vilkår vurderes realistisk.
Ressourceforløb
For borgere i ressourceforløb har forløbene primært handlet om stabilisering og forsøg på udvikling af aktivitetsniveau og energiforvaltning.
Borgerne har stort set alle sammen flere komplekse og konkurrerende lidelser samt meget svag tilknytning til arbejdsmarkedet med heraf følgende sparsom arbejdsidentitet.
Rapporterne til sagsbehandler har indeholdt en konkret beskrivelse af det daglige funktionsniveau, skånebehov og anbefalinger til det videre forløb. Nogle af forløbene er blevet forlænget således, at borgerne også følges og støttes i en afklarende praktik (inkl. besøg i praktikken). Rapporterne har desuden indeholdt en sammenfatning af blandt andet de lægelige akter som hjælp til at beskrive funktionsniveau, vurdering af arbejdsevne og muligt udviklingspotentiale.